Megrendezésre került október második hetében a Kárpát-Medencei Magyar Ügyvédek első találkozója Kolozsváron. A szervezők a Forum Iuris Egyesület, a Collegium Iuridicum és a Sapientia Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Kara, valamint a Rákóczi Szövetség. A találkozó pénzügyi támogatásáról a Nemzetpolitikai Államtitkárság gondoskodott.

A találkozó fő célja, a szakmát érintő különböző jogi területek sajátosságainak megismerése valamint a rendezvényen résztvevő ügyvédek közötti hosszú távú kapcsolatteremtés. A konferenciának helyt adó kolozsvári Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem több mint 50 ügyvédet fogadott. A rendezvényen résztvevő ügyvédek mellett a Collegium Iuridicum joghallgatói is ellátogattak a találkozóra.

A csütörtöki megnyitón köszöntőt mondott Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke valamint Dr. Kokoly Zsolt, a Forum Iuris Egyesület elnöke.

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem képviseletében a pénteki nap folyamán az erdélyi jogászokat érintő kérdések tekintetében tartott előadást Dr. Kokoly Zsolt, Dr. Székely János egyetemi adjunktusok. A délutáni program keretében Dr. Menyhárd Attila és Dr. Veress Emőd egyetemi tanár a magyar és a román társasági jog szabályozási dilemmáiról tartott előadást.

A rendezvényre ellátogatott a Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke Dr. Tóth M. Gábor is, aki az ügyvédi hivatás kihívásaival kapcsolatban osztotta meg gondolatait a hallgatósággal. 

A találkozó végső programpontjaként Zsarnóci Csaba az OTB Bank Nyrt. főosztályvezetője valamint a Budapest Bank képviseletében, Dr. Tamási Zsolt ügyvéd invitálta a résztvevőket kötetlen kerekasztal beszélgetésre, ahol kifejtették álláspontjukat a vállalatvezetők és az ügyvédek közötti együttműködés kihívásainak témakörében.